Oletko kyllästynyt inkontinenssiin vaikuttamaan elämääsi? Ihohud tuo sinulle Emsellan, mullistavan inkontinenssihoidon, joka auttaa sinua hallitsemaan elämääsi uudelleen.

Emsella-hoito koostuu kuudesta käynnistä, jotka tarjoavat sinulle mahdollisuuden elää normaalia elämää ilman inkontinenssin aiheuttamaa stressiä.

Emsella-tuoli

EMSELLA™ on läpimurto inkontinenssihoidossa. ​Tahaton virtsan vuoto, joka tunnetaan virtsankarkailuna, vaikuttaa kaiken ikäisiin naisiin ja miehiin. Se on tila, joka voi heikentää dramaattisesti ihmisen elämänlaatua ja toimintaan sitoutumista. Sen on suuresti aliraportoitu ja alikäsitelty. Tutkimusten mukaan jopa 40 % yli 30-vuotiaista kokee hallinnan puutetta, mikä vaikuttaa heidän itseluottamukseensa ja itsetuntoonsa. EMSELLA™-tuolin avulla voit palauttaa hallinnan ja parantaa elämänlaatuasi ilman leikkausta, epämukavuutta tai lääkkeitä.

Emsella-tuoli virtsankarkailun ja intiimihyvinvoinnin hoitoon

Emsella -hoito lantionpohjan lihasten vahvistamiseen 

Joka viides 40–60-vuotias nainen ja yli 70-vuotiaista jopa puolet kärsii jonkin asteisesta tai ajoittaisesta virtsankarkailuongelmasta.

Patentoitua Hifem®-teknologiaa edustava BTL Emsella on CE-hyväksytty lääkinnällinen laite, joka tarjoaa matalan kynnyksen ei-invasiivisen ja ei-kirurgisen hoidon lantionpohjan lihaksien vahvistamiseen ja sitä kautta virtsankarkailun ja intiimihyvinvoinnin hoitoon.

Virtsankarkailu eli inkontinenssi johtuu lantionpohjan lihasten heikkenemisestä, joka taas usein johtuu synnytyksestä, vaihdevuosista ja luonnollisesta ikääntymisprosessista. Ponnistusvirtsankarkailu ilmenee esimerkiksi aivastaessa, nauraessa tai vaikkapa hyppiessä ja juostessa. Pakkoinkontinenssissa virtsan karkailua edeltää pakonomainen virtsaamistarve esimerkiksi keskellä yötä. Lisäksi esiintyy sekainkontinenssia, joka on näiden kahden sekoitus. Virtsankarkailu on naisilla yleistä, mutta sitä esiintyy myös miehillä.

Virtsankarkailu

Emsella -hoidolla vahvistetaan lantionpohjan lihaksia. 
Emsella -hoito on loistava vaihtoehto lantionpohjan lihasten vahvistamiseen ja yleensäkin heikkojen lihasten löytämiseen. Emsella-hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille, jotka haluavat apua lievään tai keskivaikeaan virtsankarkailuun, synnytyksen jälkeiseen toipumiseen ja parempaan intiimielämän laatuun. Virtsankarkailu on saattanut olla monella este esimerkiksi rakkaan harrastuksen jatkamiselle. Emsella auttaa potilaita vahvistamaan lantionpohjan lihasten hallintaa ja tuomaan tukea virtsarakolle. Tästä voidaan saada apua virtsankarkailuun ja siihen liittyvään epämukavuuteen.

Mikä laite on Emsella-tuoli? 
EMSELLA on matalan kynnyksen CE-hyväksytty lääkinnällinen hoitolaite virtsankarkailun ja intiimihyvinvoinnin hoitoon sekä lantionpohjan lihasten vahvistamiseen.

Miten Emsella-tuoli toimii? 
Emsella käyttää kohdennettua korkeatehoista sähkömagneettista energiaa joka stimuloi syviä lantionpohjan lihaksia, auttaa vahvistamaan lantoinpohjanlihasrakennetta ja parantamaan hermolihas kontrollia. 

Tehokkuus perustuu kohdennettuun sähkömagneettiseen energiaan, sen tehokkaaseen vaikutukseen lantionpohjan lihas-ja sidekudoksessa ja sitä kautta tehokkaaseen lantionpohjan lihasstimulaatioon.

Yksi emsella-istunto tuottaa 11200 supramaximaalista (niin voimakasta, että ihminen ei itse saa sellaista tuotettua) lantionpohjan lihassupistusta, jotka ovat tärkeässä asemassa virtsankarkailupotilaan lihasten uudelleenkoulutuksessa.
Emsella auttaa vahvistamaan lantionpohjan lihaksia ja kiinteyttämään lantionpohjan alueen sidekudosta. Hoidon yleinen vaikutus on omien lantionpohjanlihasten löytyminen ja tietoisuuden kasvu, missä ne ovat ja miten niitä treenaan itse.

Miten Emsella hoito tehdään? 
Hoitoa varten ei tarvitse riisuuntua lainkaan. 

Asiakas istuu Emsella-tuolissa hoitajan ohjeistamassa asennossa. Hoito kestää 28 minuuttia ja hoidon aikana voi lukea vaikkapa lehteä.
(Älypuhelimien ja muiden elektronisten laitteiden käyttö hoidon aikana ei ole sallittua.)

Miten se vaikuttaa?

Tunnet hoidon aikana lievää nipistelyä ja lihassupistelua. Hoito ei ole kivulias.

Virtsankarkailun hoitoon suositus on tehdä hoito kahdesti viikossa yhteensä kuuden kerran hoitona. Ylläpitohoitona yleensä yksi hoitokerta puolen vuoden välein.

Tarvitseeko Emsella hoitoon valmistautua?
Emsella hoito ei vaadi minkäänlaista ennakkovalmistautumista ja hoidon voi hyvin tehdä esimerkiksi lounastauolla, jonka jälkeen voit jatkaa päivääsi aivan normaalisti. 
Hoidon ajaksi sinun tulee riisua korut ja kellot. 

Kenelle Emsella hoito soveltuu ja mihin sitä käytetään?
Hoito sopii lievän ja keskivaikean virtsankarkailuvaivan hoitoon täydentävänä hoitona sekä sen ennaltaehkäisyyn naisilla ja miehillä. 

Hoidolla on tutkimuksin todettu olevan positiivinen vaikutus myös erilaisten seksuaalisten toimintahäiriöiden hoidon apuna kuten:

-Alentunut tuntoherkkyys ja 
 orgasmivaikeudet

-Yhdyntäkivut

-Erektiohäiriöt

-Vaihdevuosien aiheuttama
 limakalvojen kuivuminen

Hoito sopii kaikille, jotka haluavat pitää intiimihyvinvoinnistaan huolta ja ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä.

Mikäli kärsit virtsankarkailusta tai muista virtsavaivoista, yhdyntäkivuista, limakalvovaivoista, tuntoherkkyyden alentumisesta, erektiohäiriöistä tai muista sairausoireista, on taustalla olevien sairaustilojen diagnosointi ja hoito aina ensisijaista. Sairauksien diagnosointi tapahtuu lääkärin vastaanotolla. Saat lisätietoja ja ohjaamme sinut juuri oikealle alan ammattilaiselle asian selvittämiseksi. 

Kenelle hoito ei sovi?

Hoito ei sovi henkilöille joilla on:

-Sydämen tahdistin
-Metalliesineitä tai tekoniveliä
 kehossa
-Kuparikierukka
-Lääkepumppuja
-Veren hyytymishäiriöitä tai
 verenohennuslääkitys
-Sydänsairaus 
-Juuri tehty kirurginen toimenpide
-Hoitoa ei tehdä raskaana oleville
 eikä imettäville.