GMP Medical Sauna

Välbefinnande infraröda strålar för kropp och själ.

Fräschare hud samt minskade celluliter.

MEDICAL SAUNA

Odoo CMS - a big picture

G.M.P.

Nu kan du njuta av solvärmen i vår Medical Sauna precis när det passar dig.

Boka tid »

Välbefinnande infraröda strålar för kropp och själ.

Du kan du forma din kropp även utan tunga träningsprogram. Infraröd djupvärme förbrukar upp till 1000 kalorier per gång. Effekten syns redan efter första behandlingen.

Infraröd värme produceras av solljus, den huvudsakliga källan till allt liv på jorden. Medical Sauna använder den delen av solenergi som har avgörande betydelse för våra liv och vår hälsa. Värmen är den samma som vi får från solen. Men nu kan du njuta av solvärmen i vår Medical Sauna precis när det passar dig. Nu kan du forma din kropp även utan tunga träningsprogram. Infraröd djupvärme förbrukar upp till 1000 kalorier per gång. Effekten syns redan efter första behandlingen.

Infraröd värmebehandling har visat sig vara effektivt vid:

Konditionsförbättrande för hjärta & kärl

Muskelbesvär stelhet, värk samt muskelkramp.

Stela leder kroniska ledsjukdomar reumatism, artrit

Stelhet i axlar och nacke

Wiplash (pisksnärtskada)

Kalla händer och fötter

Infraröd värme är till 100% naturlig energikälla.

Fräschare hud samt minskar celluliter.

Infraröd värmebehandling skapar en ökad blodcirkulation i huden vilket är avgörande för en vacker hy. En inre glöd skapas då lagrade orenheter rensas ut på en djup nivå samt ger en förbättrad spänst och elasticitet i huden. Celluliter är en gelé liknande substans av fett, vatten och avfalls-produkter som fastnat i fickor under huden. Den kraftiga svettning som uppstår vid ett infraröd värmebehandling hjälper till att rensa ut dessa ansamlingar från kroppen. Kroppen värms upp direkt av strålningsvärmen inte genom varmluft. Värmen tränger upp till 3 gånger så djupt in i kroppen som vid traditionell bastu. Värmen når ca 4,5 cm in i vävnader och leder och är mycket effektivt för att mjuka upp spända och ömma muskler samt lindrar stelhet och värk. Muskelkramper har länge observerats minska genom användande av värme.

Förbättrar kondition
Medicinsk forskning bekräftar att den ansträngningen som det är för kroppen att kyla av sig motsvarar den ansträngning som belastar hjärta och kärl vid vanlig motionsutövning. Den metaboliska processen (ämnesomsättningen) ökar och blodkärlen vidgas för att enklare föra fram det uppvärmda blodet från kroppens inre ut mot huden. Regelbunden användning kan hjälpa till att sänka blodtycket. Infraröd värmebehandling kan även träna kroppen att höja blodtrycket.

Lindrar hudbesvär
Infraröd värmebehandling ökar bindvävnadens funktion, effektiverar blodcirkulation och förbättrar kroppens egen immunförsvar. Ökad blodcirkulation och den djupa reningen i huden skapar en vitalitet och lyster i huden. Torr & hård hud blir mjuk, len och smidig. Tilltäppta porer öppnas och detta verkar positivt på acne. Infraröd värmebehandling kan förbättra och minska besvären med eksem och psoriasis samt verka uppmjukande på ärrvävnad och även smärtlindrande på ärrvävnad efter brännskada.

Hjälper och stärker immunförsvar.
De långvågiga infraröda strålarna ger en förhöjning av kroppens temperatur. Detta hjälper till att snabbare bli fri från infektioner och ökar antalet leukocyter ( vita blodkroppar ) i blodet och stärker därmed immunförsvaret. Virus och bakterier tolererar värme dåligt. De långvågiga infraröda strålarna hjälper till att minska svullnader och inflammationer genom att förbättra lymfa flödet. Huden är kroppens största avgiftningsorgan. Den har en stor yta och kroppen använder svettning som ett sätt att avlägsna slaggprodukter effektivt. Infraröd värme är även gynnsam för lungorna samt andra organ såsom levern och njurarna.

Avkopplande 
Den komfortabla värmen har goda effekter på stress och utmattning. Infraröda värmen har visat sig ha långsiktiga positiva hälsoeffekter. Den djupa uppvärmningen av musklerna i en kombination med avkopplande musik leder kroppen till ett avslappnat tillstånd som upplevs stärkande och ger välbefinnande. Infraröd värme har visat sig ha mycket goda effekter vid sömnsvårigheter.