Prova på!

Akupunktur eller Koppning

Vi har studerande från Svenska integrations utbildningen här 19.4 - 29.4 som övar sin svenska.

Hon gör Akupunktur och Koppning.
Så nu har du en enastående möjlighet att pröva på det helt gratis *.

Boka in en tid åt dig!

Under tiden 17.4 - 29.4 har vi två studerande från Svenska integrations linjen vid Efo för att öva sin Svenska här hos oss.

Det är Olha och Tatiana. 

Olha kommer från Ukraina och flyttade hit till sin dotter för ca ett år sedan.
Tatiana kommer från Brasilien och är Traditionell Kinesisk Medicin Therapist. 

Olha tar emot dig i receptionen och bjuder på kaffe före eller efter din behandling med Tatiana. 

Prata gärna lite extra och tydligt med dem båda.

Akupunktur

Akupunktur är en beprövad och säker behandlingsteknik som har använts i över 2000 år. Detta traditionella kinesiska medicinska system har vunnit popularitet över hela världen på grund av dess förmåga att hjälpa till att lindra smärta, ångest, stress och förbättra allmän hälsa. Behandlingen involverar att placera tunna nålar på specifika punkter på kroppen, vilket stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess.

Akupunktur används för att lindra smärta, såsom huvudvärk, rygg- och nacksmärta, ledvärk och menstruationssmärta. Det kan också hjälpa till att lindra stress och ångest, sömnproblem, matsmältningsproblem och andra hälsorelaterade tillstånd.

Boka en tid

Koppning och Koppnings massage

Koppning är en teknik som ofta används som ett komplement till akupunkturbehandling, men den kan också erbjudas som en separat koppningsmassage. Denna teknik kan vara fördelaktig för smärtlindring, såsom rygg- och axelsmärta, eller helt enkelt för avslappning. Kopporna skapar ett vakuum genom sugkraft på huden och placeras antingen på fasta punkter på kroppen eller förs över huden. Koppning ökar cirkulationen, vilket kan bidra till att lindra smärta.

Koppning är en vanlig del av akupunkturbehandling, ibland erbjuden individuellt men oftast i kombination med akupunktur. Tekniken som används beror på önskad effekt och patientens behov. Kopporna kan lämnas på plats under en stund eller föras över huden, antingen med långsamma rörelser eller genom att snabbt placera och ta bort kopporna flera gånger. Syftet med koppning är att öka cirkulationen, vilket stärker kroppen eller tar bort överskott. Koppning sägs "dra upp gammalt till ytan". För tillstånd som klassificeras som "hetta", till exempel akne, herpes zoster och feber, kan en blödningsteknik användas i kombination med koppning för att kyla blodet.

Koppning kan leda till märken på huden som liknar blåmärken, men dessa är ofarliga och påverkar bara de yttersta hudlagren. Oavsett om dessa märken uppstår eller inte beror på patienten och hur väl cirkulationen fungerar i området. Patienter informeras alltid och ombeds innan koppning används. Eventuella märken försvinner vanligtvis inom några dagar.

 *) Den här behandlingen utförs av en studerande. Behandlingen är gratis, men oannullerad eller utebliven tid faktureras 50€

Boka din tid online eller ring 06-3129800