GMP Medical Sauna

Du kan du forma din kropp även utan tunga träningsprogram. Infraröd djupvärme förbrukar upp till 1200 kalorier per gång. Effekten märks redan efter första behandlingen.

Kom och njuta av solvärmen i vår Medical Sauna precis när det passar dig. GMP-Medical Sauna 

Infraröd värme produceras av solljus, den huvudsakliga källan till allt liv på jorden. Medical Sauna använder den delen av solenergi som har avgörande betydelse för vår liv och hälsa. 

Infraröd djupvärme förbrukar upp till 1200 kalorier per gång.

Kom och njuta av solvärmen i vår Medical Sauna precis när det passar dig. 

En gång                          |  55 €|

Serievård - |10 gånger |450 €|

Serievård - |20 gånger |840 €|

Lindrar hudbesvär 
Infraröd värmebehandling ökar bindvävens funktion, effektiverar blodcirkulationen och förbättrar kroppens eget immunförsvar. Förbättrad blodcirkulation och den djupa reningen i huden skapar en vitalitet och lyster i huden. Torr och hård hud blir mjuk och smidig. Tilltäppta porer öppnas och detta verkar positivt på akne. Infraröd värmebehandling kan förbättra och minska besvären med eksem och psoriasis samt verka uppmjukande på ärrvävnad och även smärtlindrande på ärrvävnad efter brännskada. 

Hjälper och stärker immunförsvar.
De långvågiga infraröda strålarna förhöjer kroppens temperatur. Detta ökar antalet leukocyter (vita blodkroppar) och stärker därmed immunförsvaret och hjälper till att snabbare bli fri från infektion. Virus och bakterier tolererar värme dåligt. De långvågiga infraröda strålarna hjälper till att minska svullnader och inflammationer genom att förbättra lymfflödet. Huden är kroppens största avgiftningsorgan.  

Den har en stor yta och kroppen använder svettning som ett sätt att avlägsna slaggämnen effektivt. Infraröd värme är även gynnsam för lungorna samt andra organ såsom levern njurarna.  

Värmen tränger upp till 3 gånger så djupt in i kroppen som vid traditionell bastu. Värmen når ca 4,5 cm in i vävnader och leder och mjukar effektivt upp spända och ömma muskler samt lindrar stelhet och värk. 

Avkopplande
Den komfortabla värmen har goda effekter på stress och utmattning. Infraröd värme har visat sig ha långsiktiga positiva hälsoeffekter. Den djupa uppvärmningen av musklerna i en kombination med avkopp-lande musik leder kroppen till ett avslappnat tillstånd som upplevs stärkande och ger välbefinnande. Infraröd värme har även visat sig ha mycket goda effekter vid sömnsvårigheter.